Nieuw! Van Dale Voornamenboek

Elke naam heeft een verhaal. 

We hebben allemaal een voornaam, maar welke geschiedenis gaat er eigenlijk schuil achter onze namen? Wat betekent een voornaam precies, waar komt deze oorspronkelijk vandaan en hoe of wanneer is een bepaalde naam in de mode geraakt? In het Van Dale Voornamenboek vind je de meestvoorkomende namen in Nederland en Vlaanderen met hun varianten, betekenis en herkomst, én hun unieke verhalen.

In al deze verhalen is een rijkdom aan onderwerpen te vinden, variërend van geschiedenis, literatuur, mythologie, religie en symboliek, tot muziek, talen, geografie, flora en fauna. Dit boek biedt naast inspiratie ook veel praktische tips en achtergrondinformatie om de mooiste voornaam te vinden om aan je zoon of dochter te geven.

Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar schreven dit boek speciaal voor (aanstaande) ouders en alle geschiedenis- en taalliefhebbers die meer willen weten over voornamen!

Over de auteurs
Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar schrijven woordenboeken en andere boeken over taal, waaronder het Roald Dahl Woordenboek. Ook werkten zij mee aan het Groene Boekje en de Dikke Van Dale. Voor hun Woordenboek van het Algemeen Onbeschaafd Nederlands wonnen zij de Kruyskampprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Verkrijgbaarheid
Het Van Dale Voornamenboek is verkrijgbaar in de (internet)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 400 pagina’s | ISBN 9789460774409 | € 19,99