Van Dale bevat 'nepnieuws'

En dan ook meteen factcheck, nepfoto en bullshitdetector. Dat zijn een paar van de nieuwste woorden in Van Dale Online. Kent u à la tête du client, buxusmot, amigurumi, sportelen, molloot, piepedood of decolletéportemonnee al?

Wat we ook doen of laten, eten moeten we toch. Onze honger vertaalt zich in woorden als foodbox, huiskamerrestaurant, demitariër, pollotariër, sluipsuiker, sluipvlees en kimchi. Blokketen staat er nu ook in, maar dat heeft niets met eten te maken.

Iedere dag ontstaan nieuwe woorden en uitdrukkingen en krijgen bestaande woorden nieuwe betekenissen. Zodra Van Dale deze ‘neologismen’ in het vizier krijgt, worden ze voorzien van de juiste schrijfwijze, uitleg, uitspraak, vervoegingen, gebruiksvoorbeelden en alle andere relevante informatie. De bovenstaande woorden, en veel meer, zijn te vinden in Van Dale Online.

Naast 999 Nederlandstalige nieuwkomers zijn ook de vertaalwoordenboeken voorzien van vele verse vertalingen. Na deze laatste grote lichting met nieuwe woorden zal Van Dale binnenkort overgaan op het continu aanvullen van de onlinewoordenboeken. Zo kunnen we – ook in een snel veranderende samenleving – elkaar iedere dag beter begrijpen.

Verkrijgbaarheid
Een gratis proeftoegang tot Van Dale Online is beschikbaar op www.vandale.nl/proberen. Verschillende onlinewoordenboeken met variërende toegangsduur zijn verkrijgbaar via de Van Dale Webwinkel. Drie maanden toegang tot de Dikke Van Dale Online kost normaal €20 en is nu tijdelijk te koop voor €10.