4x waarom de Dikke Van Dale

4x waarom de Dikke Van Dale

Je kunt de Dikke Van Dale natuurlijk van a tot z lezen, maar de meeste mensen slaan een woordenboek pas open als ze een vraag hebben. ‘Openslaan’ in de figuurlijke zin, want veel gebruikers gebruiken de onlinevariant van het woordenboek. Waarom gebruiken ze de Dikke Van Dale?

 

 1. Om na te gaan of een woord gangbaar is
  Staat het in de Dikke Van Dale, dan vinden gebruikers dat ze het prima kunnen gebruiken. De onlineversie van het woordenboek is hier ideaal voor, dankzij het grote aantal trefwoorden en de vele voorbeelden van samenstellingen en afleidingen.

 2. Voor schrijfhulp
  Mensen raadplegen de Dikke Van Dale om de spelling, de uitspraak, het woordgeslacht of de vervoeging/verbuiging van woorden te achterhalen. Ook vind je met welke andere woorden je het trefwoord kunt combineren (vooral in de onlineversie zijn daar steeds meer voorbeelden van). 

 3. Voor de betekenis van woorden en uitdrukkingen
  Je vindt in de Dikke Van Dale een uitgebreide omschrijving van de betekenis van woorden. Naast een of meer definities vind je soms ook voorbeelden die de definitie(s) verhelderen. Je krijgt dus uitgebreide en betrouwbare uitleg over de betekenis.
   
 4. Voor hulp bij spelletjes
  Dit bedenk je misschien niet meteen, maar bij spelletjes zoals scrabble en het woordenboekspel is de Dikke Van Dale een erg handig hulpmiddel. En een neutrale scheidsrechter natuurlijk!


De Dikke Van Dale is er dus voor iedereen.

 

Ton den Boon, Nederlands hoofdredacteur van de Dikke Van Dale

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen