Partners van Van Dale

Van Dale heeft verschillende samenwerkingspartners die in hun producten gebruik maken van Van Dale-woordenboeken of Van Dale-woordenlijsten.

       


 

In 2011 is Ludulicious gestart met het populaire onlinewoordspel Webfeud. Naast de Taalspelwoordenlijst is in 2012 ook de Scrabblewoordenlijst beschikbaar gekomen. In 2013 is De Dikke Van Dale aan Webfeud gekoppeld, waarmee spelers de betekenis van een woord kunnen opzoeken in het onlinewoordenboek. Dit jaar zullen andere spellen beschikbaar komen waarbij de integratie met Van Dale een rol speelt.

 
       
 Rakuten Kobo Inc.  

Met een van 's werelds grootste e-boekwinkels, een aanbod van miljoenen titels en met e-readers en e-readerapps van wereldklasse, biedt Kobo miljoenen gebruikers in 190 landen overal ter wereld de ultieme digitale leeservaring. Van Dale-woordenboeken zijn opgenomen in de Kobo-e-readers en e-readerapps, zodat lezers direct vanuit hun e-boek woorden kunnen verklaren en vertalen.

 
       


  Sensotec werd opgericht in 1986 als onderneming die actief is in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor blinde kinderen, hun ouders en leerkrachten in het geïntegreerd onderwijs. De activiteiten van Sensotec zijn in de loop der jaren uitgebreid tot het ontwikkelen, produceren en verdelen van hoogtechnologische hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en mensen met lees- en leerproblemen (zoals onder andere dyslexie). Van Dale Uitgevers levert content voor de dyslexiesoftwareprogramma’s Kurzweil 3000 en WoDy.  
       


  Routledge is een internationaal toonaangevende uitgeverij van academische titels op het gebied van de geestes- en sociale wetenschappen. De succesvolle uitgave 'The New Routledge & Van Dale Dutch Dictionary' is een coproductie speciaal gericht op buitenlanders die Nederlands leren. Onlangs verscheen de derde herziene uitgave.