Wat eten we deze kerst?

Online update!

Elke maand nieuwe woorden in Van Dale Online 

Het wordt dus nog meer thuiskokkerellen dit jaar. Op zich inspiratie genoeg te vinden overal, zeker voor de kerstdagen, maar voor wie het écht origineel wil aanpakken: kook ‘s uit het woordenboek! Elke maand voorzien we onze onlinewoordenboeken van de nieuwste woorden, aangepaste definities of uitbreiding van begrippen. En daarbij kom je leuke dingen tegen.
 
Zo zou je dit jaar voor een traditionele tauros kunnen gaan. Wel wat werk, maar altijd nog minder dan wanneer je je Schaumkuss moet concheren, voor het allerbeste resultaat. Hou je van experimenteren, kies dan voor de turducken.
Liever een veilige keuze, dan is een ouderwetse choucroute ook een optie. Misschien lekker om er een porter bij te serveren? Wil je ook je ontbijt zelf maken, zorg dan dat je brooddeeg voldoende busrijs krijgt, zodat je uiteindelijk geniet van mooie en krokante grignes

Het wordt een kerst als nooit tevoren. Hopelijk pakt het positief uit en kun je je gezin ook na de feestdagen nog luchten of zien. Stel dat de verveling al direct toeslaat, begin dan bijvoorbeeld een eigen cocktailbar. Uren oefenplezier en zeg gewoon bij elke drankje dat je serveert: shakennot stirred.

Hedendaags Nederlands
concheren
eetgroep
glacékoek
piripiri
porter
tauros
turducken


Dikke van Dale
busrijs
choucroute
diabesitas
grigne
shaken, not stirred


Duits-Nederlands
Veggieburger
Frittenbude
Schaumkuss

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen