Knoppenangst

Online update!

Elke maand nieuwe woorden in Van Dale Online

Het zijn rare tijden. Was je altijd al iemand met smetvrees, dan ben je nu vast de schaamte voorbij. Want dit is dé tijd: een cleandeskpolicy op kantoor is niet meer voldoende. Steeds meer collega’s ontwikkelen een ware knoppenangst en samenklitten is er niet meer bij. Best lastig, als je productief wilt blijven achter je laptop en je eigenlijk die leuke jarige collega eens goed wilt feliciteren. Al zullen de meesten van ons überhaupt niet vaak op hun vaste werkplek zijn de komende weken...

Maar: alles beter dan in thuisisolatie komen te zitten. En alleen nog maar een beroep te kunnen doen op e-health. Toch levert deze COVID-19-periode ook iets minder verontrustends op. Het is gunstig voor onze gezamenlijke CO₂-compensatie en zolang er geen totale shutdown wordt afgekondigd, kun je best wel iets maken van die gedwongen zelfzorg. Als je je niet té beroerd voelt tenminste. Het zijn rare tijden.

Een greep uit de toevoegingen in Van Dale Online:


Hedendaags Nederlands
COVID-19
e-health
samenklitten
shutdown
zelfzorg

Dikke Van Dale
cleandeskpolicy
CO-compensatie
knoppenangst
reproductiegetal
thuisisolatie

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

24 augustus 2020
22 oktober 2020

Zeven dagen, zeven regels. Meld je aan voor de Van Dale Taalregelchallenge 'Maar zo heb ik het geleerd!' en ontvang zeven dagen lang elke ochtend een kleine taaltest. In de bijbehorende video legt taalkundige Wouter van Wingerden in één minuut een bekende taalkwestie uit. Vervolgens krijg je drie meerkeuzevragen. Zo wordt jouw Nederlands elke dag beter!