Het beste van 2015 in taal!

Nu verkrijgbaar: Taal in 2015 - onvergetelijke taalbloopers, taaltrends, nieuwe woorden, opvallend taalnieuws en favoriete taalmomenten. Kent u de terroroehoe nog? En het stopwoordje banana? Wat voor invloed hebben maatschappelijke gebeurtenissen als de aanslagen in Parijs en de vluchtelingenproblematiek op onze taal? En op welke taalvondsten hebben schrijvers, journalisten, politici, filmmakers, muzikanten en sportverslaggevers ons het afgelopen jaar zoal getrakteerd?

Taal in 2015 is een uitgebreid en kleurrijk overzicht van onze taal in het afgelopen jaar, met pijnlijke taalbloopers uit de media (‘Snotneus!’), opvallende taaltrends (iets met #injebroekje of zo), de nieuwste woorden (sjoemelsoftware, turteltaks), taalweetjes en opvallend wetenschapsnieuws (zou het Nederlands op het Chinees kunnen gaan lijken?). Bovendien staan in Taal in 2015 interviews over de favoriete taalmomenten in 2015 van o.a. Paulien Cornelisse, Ann De Craemer, Herman De Croo, Anousha Nzume, Piet Paulusma, Gideon Samson, Frits Spits, Lieven Vandenhaute en Jonas Winterland.

Over de auteurs
Neerlandicus en literatuurwetenschapper Ton den Boon vormt samen met de Vlaamse VRT-taaladviseur Ruud Hendrickx de hoofdredactie van de Dikke Van Dale. Bloggers en taalwetenschappers Sterre Leufkens en Marten van der Meulen vormen samen het schrijversduo Milfje Meulskens.

Verkrijgbaarheid
Taal in 2015 is verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel.
176 pagina’s | € 15,00 | ISBN: 9789460772672 | ISBN e-book: 9789460772689 (€ 8,99).

Inkijkexemplaar - Taal in 2015Vorig artikel
Volgend artikel