Vastgeplakt

Pfoe. Wat een week. Nou ben ik vaker hele dagen achter mijn laptopscherm te vinden, maar begin november zat ik eraan vastgeplakt. Elk halfuur checkte ik alle nieuwssites om maar een beetje grip te krijgen op die spannende cijfers in Amerika. Waarom duurde dat stemmen tellen zo ongelofelijk lang? Waarom kwamen die laatste staten maar niet door? En ik was niet de enige. Ouders naast (níet: op) het schoolplein, vrienden aan de telefoon, buren die ik tegenkwam op straat: iedereen was er vol van en de spanning steeg met het uur. Het leek alsof ik de laatste paar dagen voor een schriftelijk examen moest zien door te komen, zo nerveus was ik. Thuis werd ik raar aangekeken: normaal houdt ze zich nauwelijks bezig met politiek…?

Maar dit is niet zomaar politiek. Dit ging over Trump. Een man die in vier jaar tijd een wereldwijd begrip is geworden en elk geschiedenisboek in zal gaan als de meest bijzondere president van de Verenigde Staten. Hij heeft het zelfs in ons vakgebied heel ver geschopt:

 

Het duurt nog even voor het 20 januari 2021 is. Wie weet wat voor rechtszaken en andere procedures er nog gaan spelen de komende maanden. En de uitkomst? Vooralsnog is het stil. Maar in De Dikke Van Dale is hij in ieder geval vereeuwigd.

 

Chantal van Welsem-Janssen, contentmarketeer bij Van Dale Uitgevers


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen