Van Dale in JouwZoekmachine

Moeilijk internet wordt makkie dankzij de JouwZoekmachine-app met Van Dale-woordenboeken

Op donderdag 9 juni lanceerde WizeNoze de JouwZoekmachine-app in de App Store van Apple. WizeNoze is een start-up die het internet beter wil maken voor kinderen en jongeren. JouwZoekmachine.nl is de eerste zoekmachine die aan gebruikers van 6 tot 18 jaar informatie aanbiedt op hun eigen leesniveau. Dankzij een samenwerking met Van Dale kunnen kinderen nu ook zoeken in de Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands voor verschillende niveaus.

Kinderen en jongeren die op internet naar informatie zoeken, krijgen vaak te moeilijke en niet-relevante resultaten te zien. De JouwZoekmachine-app levert op elke zoekvraag heel snel antwoorden, afgestemd op het juiste lees- en begripsniveau. Zo krijgt een kind van acht jaar makkelijker bronnen aangeboden dan een kind van dertien. JouwZoekmachine is vooral bedoeld voor het zoeken naar informatie en afbeeldingen. Met de Van Dale Jeugdwoordenboeken in de app kunnen kinderen snel en gemakkelijk de betekenis van moeilijke woorden vinden.

Diane Janknegt (oprichter van WizeNoze) is blij met de lancering van de app: “JouwZoekmachine wordt nu vooral op scholen gebruikt. Kinderen zoeken massaal in de honderdduizenden betrouwbare nieuws- en informatiewebpagina’s. We weten dat kinderen thuis minder vaak computers gebruiken, en veel meer met iPads bezig zijn. Met de iOS-app wordt thuis iets opzoeken veel gemakkelijker gemaakt. Elk kind krijgt zijn eigen profiel en zoekt dan meteen op zijn eigen leesniveau naar informatie.”
 
Heleen de Ryck (manager new business Van Dale): “Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze vragen dagelijks naar de betekenis van woorden. Door de integratie van de Van Dale Jeugdwoordenboeken in de JouwZoekmachine-app vinden kinderen nu meteen de juiste betekenis en spelling van woorden, samen met allerlei relevante extra informatie van internet. Alles bij elkaar, op hun eigen niveau!”

JouwZoekmachine is gratis te downloaden en advertentievrij te gebruiken!

In de app kunnen kinderen honderdduizenden pagina's gratis webcontent doorzoeken. Daarnaast is het mogelijk om in Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands te zoeken naar woorden en hun betekenis. Deze woordenboeken kunnen in de app gekocht worden. De JouwZoekmachine-app bevat na aankoop de Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands voor de leeftijdscategorieën 6-9, 10-12 en 12+.
 
De Van Dale Jeugdwoordenboeken zijn een jaar lang te gebruiken voor € 1,99.

Vorig artikel
Volgend artikel