Taalvoutjes - het jubileumboek

Taalvoutjes bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden! In de jubileumeditie van ‘Taalvoutjes - het boek’ vind je dan ook een terugblik op de allergrappigste voutjes en hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar. Vanaf de oprichting van Taalvoutjes tot nu: elk jaar heeft zijn eigen top tien. En natuurlijk ook in deze vijfde editie weer tal van niet eerder gepubliceerde taalmissers en -grappen. 

Zo kun je in deze jubileumeditie lachen om prachtige aptoniemen – denk aan vishandel ‘Wilma Graat’ en chef-kok Sjef de Cock –, de meest ingestuurde voutjes én hilarische Engelstalige missers. Verder lees je taalverhalen van fans en columns van bekende Nederlanders en Vlamingen.
 
Cabaretier en schrijfster Paulien Cornelisse vraagt zich in haar column af hoe je het geluid van een cavia eigenlijk noemt, Pieter Derks merkt op dat we het woord ‘super’ wel erg makkelijk in de mond nemen en personal English coach Buffi Duberman geeft ons het recept voor een badnewsbroodje. Verder in dit boek columns van onder anderen Dikke Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon, schrijfster en journalist Roos Schlikker en de algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, Hans Bennis.
 
Kortom, een heerlijk cadeauboek voor de feestdagen of gewoon … een cadeautje voor jezelf.

Verkrijgbaarheid
Taalvoutjes - het jubileumboek is verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel
152 pagina's | € 12,95 | ISBN: 9789460774188

 

Vorig artikel
Volgend artikel