Nieuw! Gezonde Taal, een praktische NT2-methode over gezondheidsthema's

Als uitbreiding van het NT2-aanbod verschijnt op dinsdag 28 augustus bij Van Dale de methode Gezonde Taal, hét materiaal voor het versterken van taal- en gezondheidsvaardigheden. Dankzij de praktische methode kunnen taalcoaches en anderstaligen (rond niveau A2) gesprekken oefenen over concrete gezondheidsthema’s. Gezonde Taal zorgt ervoor dat anderstaligen meer zelfvertrouwen krijgen als het gaat om hun gezondheid en makkelijker in gesprek gaan, bijvoorbeeld in de (dokters)praktijk!

 

 

"Er zitten veel verschillen in het gezondheidssysteem in Nederland en Zambia. Ik vond het heel leuk om hier meer informatie over te krijgen.” - Deelnemer Sydney

 

"Ik heb veel nieuwe woorden geleerd over gezondheid, dat is echt belangrijk voor mij!” - Deelnemer Fatima

 

Aan de slag met gezondheidsthema’s

 

In maart sloegen Van Dale en Het Begint met Taal de handen al ineen om de populaire methode SpreekTaal uit te geven. Vanaf vandaag wordt daar de methode Gezonde Taal aan toegevoegd! Gezonde Taal is ontwikkeld door Taal Doet Meer, Het Begint met Taal en het ITTA. Hiermee ga je op een leuke en laagdrempelige manier in gesprek over belangrijke onderwerpen, zoals je kunt zien in deze video.

 

Het materiaal bestaat uit tien praktische modules over veelvoorkomende gezondheidsthema’s:


 

 Bovendien is er een handleiding voor taalcoaches. Elk afzonderlijk thema biedt genoeg materiaal voor minimaal vier uur taalbegeleiding aan anderstaligen.

 

Gezonde Taal is:

 

  • geschikt voor zowel een-op-een taalcoaching als voor kleine groepen
  • eenvoudig in gebruik
  • goed aansluitend op de dagelijkse praktijk
  • laagdrempelig, leuk en leerzaam

     

Verkrijgbaarheid:

De methode Gezonde Taal is vanaf nu verkrijgbaar in de Van Dale-webwinkel: https://webwinkel.vandale.nl/gezonde-taal. De reeks bestaat uit 10 thema’s (€ 12,95 per deel) en een handleiding (€ 9,95). Vrijwilligersorganisaties die aangesloten zijn bij Het Begint met Taal ontvangen met hun lidmaatschapsnummer korting op de methode.

 

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen