Kun je een ouwe aap nog kunstjes leren?

Pluk de dag, de tijd heelt alle wonden, het is eenzaam aan de top ...
Spreekwoorden, we doen er weleens neerbuigend over: oubollige tegeltjeswijsheden zijn het. Maar ondertussen gebruiken we ze allemaal.

In dit boek ontrafelt Ton den Boon hoe spreekwoorden vanzelf veranderen, hoe we spreekwoorden aanpassen aan het moderne leven, hoe andere talen ze beïnvloeden en natuurlijk hoe we spreekwoorden toepassen in onze dagelijkse taal en in de literatuur. Kortom, een leesboek over het gebruik van spreekwoorden door en voor de moderne mens.

101 nuttige spreekwoorden voor de moderne mens, besproken in korte columns met illustraties. Met voorbeelden uit onze taal en cultuur - van Cicero en Vondel tot Paulien Cornelisse, Harry Potter, Fresku, Nick & Simon en Ali B.

Auteur
Ton den Boon (1962) studeerde Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap. Sindsdien is hij werkzaam als Nederlands hoofdredacteur van de Dikke Van Dale en schrijver van boeken over taal, kunst en literatuur.

Ludieke wedstrijd!
Van Dale organiseert een ludieke wedstrijd bij het verschijnen van dit boek op 7 juni: knutsel het Ouwe-aaphoedje (download) in elkaar, zet het op, maak een foto en maak kans op een T-shirt en een boek. De actie is te vinden op de website en de Facebook-pagina van Van Dale.

Verkrijgbaarheid
Kun je een ouwe aap nog kunstjes leren? is verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 128 pagina’s | € 10 | ISBN: 9789460773150 | ISBN e-book: 9789460773167 (€ 7,99).  Verschijningsdatum: dinsdag 7 juni 2016.

Inkijkexemplaar

Vorig artikel
Volgend artikel