We vallen in herhaling...

Maar ja! Dat we weer een ‘coronanajaar’ zouden ingaan, hadden we misschien wel gedacht, maar zeker niet gehoopt. En toch zitten we er weer middenin. Het lijkt een letterlijke kopie van najaar 2020 te worden. Stijgende besmettingscijfers, beangstigende aantallen ziekenhuisopnames en verontrustend veel bezette ic-bedden.

Het positieve aan dit verhaal is, dat onze taal zich van niets of niemand iets aantrekt en zich gewoon blijft vernieuwen. We hebben er weer een paar nieuwe coronawoorden bij in het Nederlands! Dat is toch iets om een kleine glimlach van op je gezicht te krijgen.

Want zeg nou zelf, boostershot is gewoon een prachtwoord. Net als boostervaccinatie en preventieparadox. Minder leuk is dat je bijna nergens meer in komt zonder coronapas. En dat je je croptop niet meer moet dragen deze winter, want dat vergroot het risico op een verkoudheidje en dus een toegangsverbod tot de nachthoreca. En weer terug moeten naar onlineonderwijs, daar moeten we al helemaal niet aan denken.

Het woord dat ons het meest opvalt deze maand in onze onlinewoordenboeken? De 3G-regel. Een prachtige samenvatting van waar we ons de komende tijd aan moeten houden. Verpakt in een leuk (woord)jasje. En het zegt dit keer niets over het bereik van je mobiele telefoon.  

 

Hedendaags Nederlands Online
3G-regel
croptop
onlineonderwijs
onlinevergadering
preventieparadox


Dikke Van Dale Online

boostershot
boostervaccinatie
coronapas
nachthoreca
volkshysterie
workation


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

09 april 2021
03 mei 2021
19 augustus 2021