Communicatiemedewerker bij de overheid? Volg een Van Dale Taaltraining!

Voor veel mensen is het taalgebruik van de overheid te moeilijk. De campagne Direct Duidelijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Nederlands-Vlaamse Netwerk Begrijpelijke Overheid (NBO) en de Taalunie helpt overheidsorganisaties om helder te communiceren, zodat alle mensen de teksten van de overheid direct begrijpen en prettig leesbaar vinden. Op de website directduidelijk.nl vinden overheden praktische tips, voorbeelden en workshops om aan de slag te gaan met heldere overheidscommunicatie. Deze campagne sluit aan bij de Heerlijk Helder-campagne van de Vlaamse overheid, die in februari 2018 officieel van start is gegaan.

 

Een van de praktische tips is om taaltrainingen te organiseren en communicatiemedewerkers binnen de overheid extra trainingen te laten volgen. Ben je werkzaam als communicatiemedewerker bij een overheidsorganisatie? Volg dan een Van Dale Taaltraining Helder zakelijk schrijven of een van de vele andere taaltrainingen!

 

Iedere overheidsorganisatie die wil meedoen aan de campagne, kan ook de Direct Duidelijk-deal ondertekenen. Hiermee laat zij zien dat ze echt aan de slag gaat met de doelen van de campagne Direct Duidelijk, en dat ze ook in de toekomst goed blijft letten op duidelijke taal.

 

Meer informatie over de campagne is te vinden op: directduidelijk.nl


Naar de website van Van Dale Taaltrainingen >>>

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen