5 tips voor een relaxte eerste schooldag

De scholen gaan weer beginnen! De laatste dagen van de zomervakantie kun je je afvragen: welke schoolspullen heb ik na de vakantie allemaal nodig? En welke woordenboeken of andere taalstudieboeken zijn voor mij de beste keus? Geen zorgen, met deze tips ga je na de vakantie goed uitgerust van start!

Onze 5 tips:

  1. Maak een checklist voor je schoolspullen. Dat is zo gebeurd: download hier de Van Dale-checklist.

  2. Volg vandale_opschool op Instagram voor leuke taaltips en taalweetjes voor de middelbare school 

  3. Weet je niet zeker welke woordenboeken je het beste kunt bestellen voor je taalvakken? Met de Van Dale Pocketwoordenboeken zit je altijd goed. Voor de bovenbouw zijn de Van Dale Grote woordenboeken voor school extra handig (want die bevatten nóg meer woorden om je te helpen bij het eindexamen).

  4. Als je extra hulp nodig hebt bij het leren van woorden in het Engels, Duits, Frans of Spaans, bestel dan ook eens een Van Dale Beeldwoordenboek. De foto’s maken het leren van woorden een stuk makkelijker (en leuker)!

  5. Voor Nederlands en de andere talen is een duidelijk overzicht van de grammaticaregels en de werkwoordrijtjes ontzettend handig (bij de voorbereiding van toetsen én het maken van je huiswerk). De Van Dale Grammatica’s zijn ook nog eens ingedeeld op taalniveau: handig toch?

Alles voor je taalvakken op de middelbare school vind je op: vandale.nl/back2school

Hoe start jij je eerste schooldag? Bekijk de Back2school-video’s met Mike en Sophie.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Van Dale Online op school biedt middelbareschoolleerlingen een veilige omgeving, vol met betrouwbare taalkennis. Voor ieder onderwijsniveau is er bij Van Dale Online op school een passende oplossing. Kijk hier voor meer informatie>>>