Wie wint de Van Dale Gouden Talenknobbel 2015?

Ben je 12 jaar of ouder? En heb je iets met meertaligheid én met de Nederlandse taal?

Dit jaar bestaat Van Dale 150 jaar en in het najaar verschijnt een nieuwe editie van de Dikke Van Dale. Daarom staat de wedstrijd om de Van Dale Gouden Talenknobbel 2015 in het teken van meertaligheid in relatie tot (het leren van) de Nederlandse taal.

Schrijf in een persoonlijk verhaal jouw ervaring op met meertaligheid én (het leren van) de Nederlandse taal, in maximaal 750 woorden. Je maakt dan kans om de Van Dale Gouden Talenknobbel 2015 te winnen. Je tekst mag allerlei vormen hebben: blog, liedje, gedicht, brief, rap, scenario, recept, droom: alles mag! Ook mag je zelf kiezen in welke taal je de tekst schrijft.

Een jury nomineert de beste drie inzendingen, en de drie inzenders daarvan mogen op 26 september 2015 optreden tijdens het DRONGO Festival in de Jaarbeurs in Utrecht!

Ben je op 26 september de winnaar? Dan ontvang je uit handen van niemand minder dan Akwasi de Van Dale Gouden Talenknobbel 2015. Bovendien is er voor jou de eeuwige roem, een mooi prijzenpakket om mee naar huis te nemen en publiceren we je inzending op het Van Dale Taalpodium.

Zorg ervoor dat je inzending uiterlijk 31 juli 2015 bij ons binnen is. Schrijf er bovendien een toelichting bij in het Engels of Nederlands, waarin je uitlegt hoe je je inzending wilt voordragen of opvoeren op een podium voor een zaal vol toeschouwers. Je kunt hier jouw verhaal insturen.

Heel veel succes!

Vorig artikel
Volgend artikel