Is een neushoorn nu wit? Zwart? Of toch grijs?

Waarom is een witte neushoorn niet wit en een zwarte niet zwart? Het dondert soms op donderdag, maar toch niet altijd? En bij scheurbuik scheurt er toch niets? Vanaf vandaag is het allemaal na te lezen in het nieuwste boekje van Van Dale: Waarom is een witte neushoorn grijs (en een zwarte ook)?

In 101 taalcolumns laten de auteurs zien hoe Nederlandse woorden en uitdrukkingen je flink op het verkeerde been kunnen zetten. Reis met hen mee door de taal en de tijd, en ontdek de verrassende verhalen achter woorden als schrikkeldag, pakkie-an en bankroet. Dit is een vrolijk geïllustreerd boek voor iedereen die meer wil weten over onze woorden.

Auteurs
Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar schrijven woordenboeken en andere boeken over taal, waaronder Waarom is een blauwe maandag blauw? en Geen kip overboord. Ook werkten zij mee aan o.a. de Schrijfwijzer, het Groene Boekje en de Dikke Van Dale. Zij hebben een eigen tekstbureau, de Taalwerkplaats. 

Verkrijgbaarheid
Waarom is een witte neushoorn grijs (en een zwarte ook)? is verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 128 pagina’s | € 10 | ISBN: 9789460772368 | ISBN e-book: 9789460772375 (€ 7,99). 

Vorig artikel
Volgend artikel