Nieuw: Van Dale Beeldwoordenboek Oekraïens

Perfect hulpmiddel voor Oekraïense vluchtelingen! 

Vandaag, woensdag 14 september, verschijnt het Van Dale Beeldwoordenboek OekraïensZoals iedereen weet, zijn er veel vluchtelingen vanuit Oekraïne ons taalgebied binnengekomen. Voor hen is dit hét hulpmiddel om Nederlands te leren. Beelden helpen enorm bij het uitbreiden van de woordenschat. Ze bieden direct houvast en maken het leren leuker en makkelijker.

Voor wie?
Voor iedereen die vanuit het Oekraïens de Nederlandse taal wil leren, is dit beeldwoordenboek een uitstekend hulpmiddel. Maar ook voor iedereen die meer over  de Oekraïense taal wil weten, komt dit boek goed van pas.

‘Er is bij ons veel vraag naar materiaal voor taallessen aan vluchtelingen uit Oekraïne, nu hebben we gelukkig dit beeldwoordenboek!’ – Jaap Parqui, uitgever

Thematische hoofdstukken én cultuurpagina’s
Dit Van Dale Beeldwoordenboek Oekraïens bestaat uit dertien thematische hoofdstukken (o.a. Thuis, Onderweg, Eten en drinken, Opleiding en beroep, Getallen en maten). Het boek staat vol met afbeeldingen van dingen die je in het dagelijks leven en op school tegenkomt, met het Nederlandse woord en de Oekraïense vertaling. Je breidt zo op een speelse manier je woordenschat uit.

Bovendien is er een extra hoofdstuk opgenomen met typisch Oekraïense gerechten, feestdagen, enz. Er staat een lijst in met handige zinnen en er is een overzicht van werkwoorden en hun vertaling.

• Meer dan 12.500 woorden en begrippen verbeeld in 3.000 fullcolourafbeeldingen
• Met de essentiële woordenschat voor dagelijks gebruik
• Dubbel register: zoek een woord op in het Nederlands of in het Oekraïens
• Inclusief de fonetische uitspraak van het Oekraïens 

Essentieel bij taallessen aan Oekraïense vluchtelingen!

De Van Dale Beeldwoordenboeken zijn er nu in dertien talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Pools, Turks, Arabisch, Perzisch, Chinees en Oekraïens.

Op woensdag 12 oktober verschijnt het Beeldwoordenboek Tigrinya.

Nieuwsgierig?
Hier krijg je een voorproefje van het binnenwerk van het Van Dale Beeldwoordenboek Oekraïens.

Waar te koop?
Het Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands-Oekraïens is verkrijgbaar in de (internet)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. Bladzijden: 448 | Formaat: 13,8 x 16,6 cm | ISBN: 9789460776427 | Prijs: € 17,50

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen