Ronald Giphart nieuw bestuurslid voor stichting SPOKEN ...

... en inschrijvingen gestart voor de Van Dale SPOKEN Awards 2017

Stichting SPOKEN zet zich al enkele jaren in ter promotie van het genre Spoken Word en zijn artiesten. Dit jaar organiseert de stichting voor de tweede maal de Van Dale SPOKEN Awards. Deze landelijke zoektocht naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment beleeft de finale op vrijdag 17 november 2017 in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Onlangs werd Ronald Giphart benoemd tot nieuw bestuurslid van SPOKEN. De schrijver is met zijn passie voor poëzie en ervaring een waardevolle aanwinst voor de stichting.

‘SPOKEN WORD’ WINT TERREIN
Voor wie heeft opgelet, is het duidelijk dat Spoken Word - de dichterlijke vertelvorm die het midden houdt tussen poëtische voordracht en rap - flink terrein aan het winnen is. Steeds vaker worden de woordkunstenaars gevraagd voor commercials, Spoken Word-artiest Akwasi is een vaste tafelheer bij DWDD en begin juni trok het nieuwe festival 010 SAYS IT ALL vele geïnteresseerden van het genre naar Rotterdam. Stichting SPOKEN wil met de Van Dale SPOKEN Awards, de finalistentournee nadien én de online database op www.spoken.fm een platform bieden voor Spoken Word-artiesten om zichzelf te profileren.

NIEUW BESTUURSLID: RONALD GIPHART
Ronald Giphart, schrijver en bekend van zijn boeken Ik ook van jou en Ik omhels je met duizend armen, is benoemd tot nieuw bestuurslid van stichting SPOKEN. De geroemde schrijver is met zijn passie voor poëzie en een groot netwerk een waardevolle aanwinst voor de stichting.


 v.l.n.r. Stefanie Vermeiren (organisatie), Renee Trijselaar (directeur), Kevin de Randamie (bestuurslid), Carlijn Sonneveldt (bestuurslid), Ronald Giphart (bestuurslid).

DE VAN DALE SPOKEN AWARDS 2017
Op vrijdag 17 november 2017 vindt de finale van de Van Dale SPOKEN Awards plaats in Rotterdam. Tijdens dit festival gaan SPOKEN en Van Dale eens per twee jaar op zoek naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment. In 2015 vond de eerste editie plaats, waarin onder anderen hiphopartiest Typhoon in de spotlights werd gezet als ‘Grootste Inspirator’ en Guus van der Steen - die de award won in de categorie comedy - de ‘Meest Inspirerende Ontdekking’ werd genoemd. Tijdens de Van Dale SPOKEN Awards worden prijzen uitgereikt aan Spoken Word-artiesten in vijf disciplines: storytelling, comedy, lyrics, poetry en gospel. Daarnaast zijn er gastoptredens van bekende namen, waaronder hiphopfenomeen Duvel, en een compliment-battle tussen L-Deep en Christopher Blok.

MEEDOEN MET DE VAN DALE SPOKEN AWARDS?
Of je nou al jaren bezig bent met Spoken Word of de woordkunstdiscipline net hebt ontdekt, iedereen kan zich tot en met 28 augustus 2017 inschrijven voor de Van Dale SPOKEN Awards. Inschrijven doe je door op www.spoken.fm een profiel aan te maken en aan te geven dat je mee wilt doen met de zoektocht. Wie weet sta jij straks in de finale in het oude Luxor Theater en speel je in de finalisten-tour in theaters door heel Nederland!

MEER INFORMATIE: WWW.SPOKEN.FM