'Hotel Van Dale' is nu online te bekijken!

Het 150-jarig jubileum van Van Dale werd feestelijk gevierd op donderdag 28 augustus 2014 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De schouwburg was voor deze speciale gelegenheid omgedoopt tot ‘Hotel Van Dale, het hotel waar woorden wonen’.

Arjan Ederveen ontving als ‘bellboy van dienst’, maar vooral als betachterkleinkind van Johan Hendrik van Dale, in Hotel Van Dale gasten die incheckten voor het jubileumfeest. Betalen deden ze niet met geld, maar met woorden en taal. Gedichten, odes, woordgrappen, muziek en zang, uitzending op de hotelradio, taalspelletjes en anekdotes vielen de jarige Dikke Van Dale en het publiek ten deel.

Naast Arjan Ederveen traden deze gasten op in Hotel Van Dale: Ellen ten Damme, Menno Wigman, Nelleke Noordervliet, Vincent Bijlo, Tjitske Jansen, The Kik, Wim Daniëls, Menno Wigman, Zazí, Hans Dorrestijn, Frits Spits, Ellen Deckwitz, Ronald Snijders, Eppo van Nispen, Bart Chabot, Geert Joris, Justus van Oel, burgemeester Annemiek Jetten van Sluis en de Koninklijke Muzieksociëteit ‘Aardenburgsche Fanfaren’. Zij allen gaven de 150-jarige met hun bijzondere bijdragen een prachtig cadeau.

Bekijk nu de hele voorstelling (anderhalf uur):


Je kunt ook alleen de hoogtepunten bekijken in het compilatiefilmpje van Hotel Van Dale (zes minuten):
Vorig artikel
Volgend artikel