Nieuw in de Dikke Van Dale: illustraties

In de nieuwe Dikke Van Dale zijn zo’n 500 illustraties opgenomen. Daar zijn verschillende redenen voor. Veruit de belangrijkste reden is uiteraard inhoudelijk: een beeld kan soms veel handiger uitleggen wat een woord betekent dan een definitie. Denk aan woorden als convex of Dorische zuil. Een andere reden is dat de illustraties zo prachtig in het ontwerp passen, zowel in boek, online als app. Studio Joost Grootens heeft de afbeeldingen glashelder vormgegeven. Ze nodigen uit om rond te neuzen in het woordenboek. En dat rondneuzen is erg de moeite waard, want er staat heel veel bijzonders in.

Voor de keuze van de te illustreren trefwoorden hebben we een paar criteria gebruikt. Hoofdcriterium is natuurlijk dat een illustratie inderdaad helpt om een woord uit te leggen. Verder hebben we ervoor gekozen om woorden te illustreren die je niet toch al kent. Een illustratie van kurkentrekker of een fiets, zul je dus niet vinden.

Voordat de nieuwe Dikke Van Dale verschijnt, op 6 oktober, zullen we hier op de site alvast wat illustraties laten zien. Hou ons in de gaten! 

Dikke Van Dale

Vorig artikel
Volgend artikel