Van Dale Gouden Talenknobbel 2016

Ben jij de taalmaker van de toekomst?
De wereld verandert en de taal verandert mee. Mensen veranderen de taal, dus u en jij ook. Daarom staat de wedstrijd om de Van Dale Gouden Talenknobbel 2016 in het teken van de ‘Taalmakers van de Toekomst’.

Beschrijf of verfilm in een persoonlijk verhaal hoe jij de taal van de toekomst ziet: hoe vernieuw jij de taal, of wat doe jij om de taal te vernieuwen?

Wat moet je doen om kans te maken op de Van Dale Gouden Talenknobbel 2016?

  • Schrijf een tekst van maximaal 750 woorden en maak kans op de Van Dale Gouden Talenknobbel 2016. Je tekst is in het Nederlands en mag allerlei vormen hebben: blog, liedje, gedicht, brief, rap, scenario, recept, droom: alles mag!
  • Of maak een filmpje van maximaal drie minuten.


De inzending (tekst of film) moet taalkundig uitdagend maar ook correct zijn. De jury kijkt naar hoe bloemrijk, vernieuwend en persoonlijk de inzending is.

O ja, beschrijf in een toelichting ook hoe je je inzending op 1 oktober 2016 in maximaal tien minuten wilt voordragen of opvoeren op een podium voor een zaal vol toeschouwers. De jury nomineert namelijk de beste drie inzendingen en de inzenders mogen op 1 oktober 2016 optreden tijdens het DRONGO Festival in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ben je op 1 oktober de winnaar van de finale, dan ontvang je de Van Dale Gouden Talenknobbel 2016 uit handen van niemand minder dan Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale. Bovendien is er voor jou de eeuwige roem, een mooi prijzenpakket om mee naar huis te nemen en misschien wordt jouw inzending wel gepubliceerd op het Van Dale Taalpodium.

De inzendperiode is gesloten.