Eerste hulp bij taalkwesties

Vandaag, dinsdag 21 juni, verschijnt EHBT, Eerste hulp bij taalkwesties van de hand van Miet Ooms. Handige stappenplannen en stroomschema’s helpen je direct naar het antwoord op je taalvraag. Met overzichtelijke vormgeving en gebruik van kleur is dit een prachtig hulpmiddel voor iedereen die teksten schrijft en dat foutloos wil doen.

Voor wie?
Met Eerste hulp bij taalkwesties heeft iedereen die wel eens een tekst schrijft en daarbij geen fouten wil maken een onmisbaar hulpmiddel in handen. Van officemanager tot notaris, de stroomschema’s helpen iedereen meteen naar het juiste antwoord. Er is geen opfriscursus of theorieboek meer nodig. Eenvoudig de schema’s volgen in dit boek levert het antwoord op die ene taalvraag. 

Overzichtelijke stroomschema’s en stappenplannen
Met 100 grote en kleine schema’s en stappenplannen worden de meeste taalvragen eenvoudig getackeld. Bijvoorbeeld: Hoe schrijf je een levendige tekst? Hoe vervoeg je een Engels werkwoord als managen? Wanneer gebruik je een puntkomma of een dubbelepunt? Verwijs je naar mensen met hijzijhen of die? Verdeeld over 5 onderwerpen: Algemeen, Tekstsoorten, Spelling, Leestekens en Grammatica wordt de taalvraag in kwestie stap voor stap beantwoord. Ook zijn er handige lijsten met onder andere alternatieven voor omslachtig taalgebruik of vervoeging van Engelse werkwoorden. 

‘Miet Ooms heeft briljante schema’s en stappenplannen gemaakt waardoor je niet alleen in no time antwoord vindt op je taalvraag, maar ook heel goed overzicht hebt hoe de kwestie in elkaar zit. Met super overzichtelijke opmaak en vormgeving in kleur is het een prachtig boek geworden!’ – Jaap Parqui, uitgever

Over de auteur
Miet Ooms is een ervaren vertaler, columnist, taaladviseur en taalbeschrijver van het Nederlands in België en Nederland. Ze geeft lezingen en workshops over diverse talige onderwerpen en is auteur van Buurtaal. Praktische gids voor het Nederlands in België en Tot in de puntjes. Praktische leestekengids.

Nieuwsgierig?
Hier krijg je een voorproefje van het binnenwerk van Eerste hulp bij taalkwesties.

Waar te koop?
Eerste hulp bij taalkwesties is verkrijgbaar in de (internet)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel.
Auteur: Miet Ooms | Bladzijden: 135 | Formaat: 23 x 23 cm ISBN: 9789460776298 | Prijs: € 21,50

Vorig artikel
Volgend artikel

Zeven dagen, zeven regels. Meld je aan voor de Van Dale Taalregelchallenge 'Maar zo heb ik het geleerd!' en ontvang zeven dagen lang elke ochtend een kleine taaltest. In de bijbehorende video legt taalkundige Wouter van Wingerden in één minuut een bekende taalkwestie uit. Vervolgens krijg je drie meerkeuzevragen. Zo wordt jouw Nederlands elke dag beter!