De nieuwe Dikke Van Dale verschijnt 6 oktober 2015

Vanaf 6 oktober 2015 is er een nieuwe Dikke Van Dale. De vijftiende editie, gemaakt door de schatbewaarders van de Nederlandse taal. Dit prachtig vormgegeven vlaggenschip biedt u toegang tot de rijkdom van de Nederlandse taal. Toegang op verschillende manieren, namelijk via drie boekdelen die dikker zijn dan ooit én toegang tot de Dikke Van Dale Online.


Dikker dan ooit
• De Dikke Van Dale wordt dikker dan ooit met maar liefst 18.000 nieuwe trefwoorden uit het Nederlandse en Vlaamse taalgebied, zoals dataslurper, naamglossy, zelfscankassa, boerenjaar, oplijsten en trado.
• Er zijn duizenden nieuwe betekenissen toegevoegd die worden verduidelijkt door nieuwe voorbeeldzinnen, zoals creatief omgaan met de feiten en een aangepaste auto.
• Nieuwe uitdrukkingen zijn opgenomen, bijvoorbeeld buiten de doos denken en een stip op de horizon zetten.
• En de citaten die u de afgelopen jaren hoorde, staan er nu ook in, zoals Een mens leert alles als het moet, behalve zijn angst overwinnen (Boeli van Leeuwen).

Met illustraties

Bij circa 500 trefwoorden die lastig uit te leggen zijn, staan nu illustraties: kleine lijntekeningen die de betekenisomschrijving verhelderen. Zo is de bouwterm potdekselen best lastig voor te stellen op basis van de beschrijving, maar met een illustratie is in één oogopslag duidelijk wat er bedoeld wordt.

Kleur en symbolen in het ontwerp
Bij het nieuwe ontwerp van de cassette van de Dikke Van Dale 15 is veel kleur gebruikt. Maar ook in de boeken worden de verschillende onderdelen door kleurgebruik van elkaar onderscheiden, en verduidelijken kleine symbolen de woordkenmerken of lexicografische elementen.

Kaderteksten met weetjes
Verspreid door de Dikke Van Dale staan kaderteksten met taalweetjes. Onderwerpen als nadruktekens, alliteratie en variatie komen hierin aan bod.

Inclusief een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online
Met de aanschaf van de Dikke Van Dale krijgt u ook een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. Behalve de rijke inhoud van de drie kloeke boekdelen biedt de Dikke Van Dale Online toegang tot veel meer:
• werkwoordsrijtjes bij alle werkwoorden, bijvoorbeeld stofzuigen, deleten, e-mailen;
• heel veel extra woordsamenstellingen, zoals bramenjam, kiwi-jam, kruisbessenjam, rabarberjam, vijgenjam;
• handige zoekmogelijkheden, zoals zoeken met jokers, bij benadering, op voorbeeldzinnen en binnen artikelen;
• Van Dale Wiki, waarin u zelf woorden, betekenissen en zelfs afbeeldingen en filmpjes kunt toevoegen.

U kunt de Dikke Van Dale Online ook op uw smartphone of tablet raadplegen.  

In officiële spelling
De Dikke Van Dale volgt net als de andere Van Dale-uitgaven de officiële spelling van de Nederlandse Taalunie.

Intekenkorting, profiteer ervan!
Tot en met 18 oktober 2015 geven we € 30,- intekenkorting op de Dikke Van Dale. Met deze riante korting betaalt u geen € 179,- maar € 149,-. Dus teken snel in op dit prachtige vlaggenschip.

Productie is gestart!

Productgegevens
Titel: Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
Intekenprijs: € 149 (18 juli t/m 18 oktober 2015)
Prijs: € 179 (vanaf 19 oktober 2015)
ISBN: 978 94 6077 222 1
Verschijningsdatum: 6 oktober 2015

Intekenbon voor de nieuwe Dikke Van Dale!

Vorig artikel
Volgend artikel