De Woorden van de Week – week 48

Welke nieuwe Nederlandse en Vlaamse woorden vielen Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, vorige week op in de media? In week 48 van 2019 werden de volgende woorden door Ton den Boon geselecteerd als Woord van de Dag:

Definitie

digitaal condoom (het, digitale condooms) app om bij sexting het gezicht op een digitale naaktfoto onherkenbaar te maken en/of om er een watermerk aan te hechten, waardoor anoniem doorsturen onmogelijk wordt

Definitie

plunderpuber (de, -s) jongere die samen met leeftijdgenoten massaal winkels berooft

3. poepkrukje - 29/11/2019

Definitie

poepkrukje (het, -s) voetkrukje dat dient om op een gewoon toilet in hurkhouding te kunnen poepen, synoniem: toiletkrukje, wc-krukje

Kijk ook eens naar de lijst van klimaatwoorden die Ton den Boon voortdurend aanvult. 

Het Woord van de Dag is elke werkdag te lezen op het Van Dale Taalpodium en in Van Dale Online.

Het Woord van de Dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taalbank.nl. De volledige artikelen zijn te lezen op de website van Taalbank.nl.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Bestel nu Van Dale Online professioneel totaal en profiteer tijdelijk van meer dan 45% korting. Je betaalt geen € 398,-, maar € 198,- voor een jaar toegang tot onder andere de Dikke Van Dale, Van Dale Synoniemen Online en de woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar. Bestel nu in de Van Dale Webwinkel.