De Woorden van de Week – week 37

Welke nieuwe Nederlandse en Vlaamse woorden vielen Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, vorige week op in de media? In week 37 van 2019 werden de volgende woorden door Ton den Boon geselecteerd als Woord van de Dag:

1. nulrentoceen - 09/09/2019

Definitie

nulrentoceen (het, g.mv.) schertsende naam voor een tijdvak waarin spaarders geen rente voor hun spaargeld ontvangen of daar rente voor moeten betalen

2. fluisternetwerk - 10/09/2019

Definitie

fluisternetwerk (het, -en) informeel netwerk van mensen die informatie over een bepaald onderwerp delen, m.n. zo’n netwerk van vrouwen die informatie delen over mannen die zich schuldig maken aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, vertaling van Engels whispering network

Geen Woord van de Dag (wat al bestaande woorden), maar wel in het nieuws de afgelopen week:

verthuizen - 10/09/2019

de Gouden Eeuw - 13/09/2019

 

En kijk ook eens naar de lijst van klimaatwoorden die Ton den Boon voortdurend aanvult.

 

Het Woord van de Dag is elke werkdag te lezen op het Van Dale Taalpodium en in Van Dale Online.

Het Woord van de Dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taalbank.nl. De volledige artikelen zijn te lezen op de website van Taalbank.nl.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Bestel nu Van Dale Online professioneel totaal en profiteer tijdelijk van meer dan 45% korting. Je betaalt geen € 398,-, maar € 198,- voor een jaar toegang tot onder andere de Dikke Van Dale, Van Dale Synoniemen Online en de woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar. Bestel nu in de Van Dale Webwinkel.