De Woorden van de Week – week 36

Welke nieuwe Nederlandse en Vlaamse woorden vielen Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, vorige week op in de media? In week 36 van 2020 werden de volgende woorden door Ton den Boon geselecteerd als Woord van de Dag:

1. dwarreldeeltje- 31/08/2020

Definitie

dwarreldeeltje (het, -s) elk van de deeltjes fijnstof die door de lucht dwarrelen, synoniem zweefdeeltje

2. maskerweigeraar - 01/09/2020

Definitie

maskerweigeraar (de, -s) iemand die weigert een mondmasker te dragen ter voorkoming van het oplopen of verspreiden van een virusinfectie

3. bosjesfotografie - 03/09/2020

Definitie

bosjesfotografie (de, g.mv.) het stiekem fotograferen van bekende of minder bekende personen, al dan niet in mogelijk compromitterende situaties, m.n. ten behoeve van de roddelpers


Veel meer actuele woorden vind je in het Coronawoordenboek dat Ton den Boon hier bijhoudt.

Het Woord van de Dag is elke werkdag te lezen op het Van Dale Taalpodium en in Van Dale Online.

Het Woord van de Dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taalbank.nl. De volledige artikelen zijn te lezen op de website van Taalbank.nl. 
Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Zeven dagen, zeven regels. Meld je aan voor de Van Dale Taalregelchallenge 'Maar zo heb ik het geleerd!' en ontvang zeven dagen lang elke ochtend een kleine taaltest. In de bijbehorende video legt taalkundige Wouter van Wingerden in één minuut een bekende taalkwestie uit. Vervolgens krijg je drie meerkeuzevragen. Zo wordt jouw Nederlands elke dag beter!