De Woorden van de Week – week 31

Welke nieuwe Nederlandse en Vlaamse woorden vielen Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, vorige week op in de media? In week 31 van 2020 werden de volgende woorden door Ton den Boon geselecteerd als Woord van de Dag:

1. zoantropie - 28/07/2020

Definitie

zoantropie (de) waanvoorstelling waarbij de patiënt denkt dat hij veranderd is in een dier, gevormd van Grieks zōion (dier) en anthrōpos (mens)

2. hak-op-de-takken - 29/07/2020

Definitie

hak-op-de takken (onovergankelijk ww.; hak-op-de-takte, heeft gehak-op-de-takt) zonder duidelijke overgang van het ene onderwerp op het andere overspringen, synoniem van de hak op de tak springen


Veel meer actuele woorden vind je in het Coronawoordenboek dat Ton den Boon hier bijhoudt.


Het Woord van de Dag is elke werkdag te lezen op het Van Dale Taalpodium en in Van Dale Online.

Het Woord van de Dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taalbank.nl. De volledige artikelen zijn te lezen op de website van Taalbank.nl. 
Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Bestel nu Van Dale Online professioneel totaal en profiteer tijdelijk van meer dan 45% korting. Je betaalt geen € 398,-, maar € 198,- voor een jaar toegang tot onder andere de Dikke Van Dale, Van Dale Synoniemen Online en de woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar. Bestel nu in de Van Dale Webwinkel.