Back to normal?

Back to normal? Dat kunnen we nog steeds niet zeggen. Sinds deze week zetten we af en toe een  stapje in de goede richting. Maar we zijn nog verre van echte good vibrations. Voorlopig bestaat de avond nog steeds uit bankhangen met een hotpack, je favoriete serie of adultmovie. De behoefte aan comfortfood blijft nog sterk aanwezig om van alles te compenseren en videoconferencing zijn we massaal zat aan het raken.

Of hebben we het mis? Misschien geef jij jezelf juist een glow-up of word je die fitboy die je altijd had willen zijn. Verdiep je je nu eindelijk eens uitgebreid in de buitenlandse politiek, zodat je als eerste bekend bent met het begrip Second Gentleman. Misschien ervaren de meeste mensen het afgelopen jaar juist als golden opportunity om te doen waar ze nooit aan toekwamen.

Voor Van Dale is het in ieder geval tijd om een flinke rij Engelse woorden toe te voegen aan onze online woordenboeken. Die zijn dus weer helemaal up-to-date. Een ongoing process, ook als we straks wel ‘byebye corona’ kunnen zeggen.
 

Hedendaags Nederlands
back to normal
byebye
comfortfood
deadnamen
deep state
fitboy
home-invasion


Dikke van Dale

adultmovie
back to normal
catfishing
bigender
good vibrations
hotpack
run-off


Engels-Nederlands

Second Gentleman
Second Lady
gerrymandering
glow-up

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

22 oktober 2020
20 juli 2020