Test uw Nederlandse taalvaardigheden - oplossing

Kies uw training

Test uw Nederlandse taalvaardigheden - oplossing

Hieronder vindt u de 10 fouten gemarkeerd

Goed kunnen spellen en schrijven is nog steeds belangrijk, zo heeft recentelijk onderzoek aangetoond. Op een sollicitatiebrief met spelfouten wordt je keihard afgerekend.

Dat is gebleken uit een peiling onder ruim vierhonderd hr managers. Hen werd onder meer de vraag gesteld of hun oordeel negatief beïnvloedt wordt wanneer een brief meer dan vijf spel- of stijlfouten bevat. 83% van de ondervraagden gaven aan dat dat inderdaad het geval is. Slechts 17% vond spelfouten in een sollicitatiebrief geen probleem.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlandse managers veel strenger zijn dan die in andere Europese landen. Wie bij een Nederlands bedrijf aan de slag wil, kan dus maar beter zorgen voor een goede taalvaardigheid, om te voorkomen dat zijn of haar sollicitatie niet al in een vroegtijdig stadium strandt.

Gelukkig zien ook bedrijven en organisaties het belang van goede communicatievaardigheden in. Een toekomstgericht bedrijf investeert in haar medewerkers. Steeds vaker gaan organisaties er dan ook toe over hun werknemers een taal- of communicatietraining aan te bieden. Een goede ontwikkeling: zowel de organisatie als de medewerker hebben immers baat bij helder communiceren.

(tekst gebaseerd op onderzoek Workplace Survey 2010, Accountemps)

Hier vindt u de gecorrigeerde tekst >>.
 

Geen 10 voor taal?

Wilt u uw Nederlandse taalvaardigheden graag bijspijkeren? Bij Van Dale Taaltrainingen bent u aan het juiste adres!

Hieronder vindt u 5 verschillende taaltrainingen Zakelijk Nederlands. Klik voor uitgebreide informatie per training op de link van de taaltraining van uw keuze.
 

Van Dale Taaltrainingen Zakelijk Nederlands:
Correct NederlandsHelder zakelijk schrijvenZakelijke correspondentieZakelijk Nederlands voor anderstaligen - sprekenZakelijk Nederlands voor anderstaligen - schrijven 

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor een van bovengenoemde trainingen? Voor deelname aan een open groepstraining kunt u zich aanmelden via de knop Aanmelden op de informatiepagina van de taaltraining van uw keuze.

Wilt u zich aanmelden voor een individuele training of wilt u meer informatie over een incompanytraining, dan kunt u contact opnemen met Cily Schouteten via 088-700 2888 of via info@vandaletaaltrainingen.nl