Van Dale Online wordt anders!

Werk je vanuit huis? Of zit je juist op school of kantoor en maak je veel gebruik van online diensten? Van Dale helpt graag en heeft voor iedereen een passend onlinewoordenboek. Om te zorgen dat je snel alle woorden vindt die je zoekt, doen we binnenkort een migratie van onze website(s). Wat dat voor jou betekent, lees je hieronder.

Waarom deze migratie?
Met de aanpassingen die we nu doorvoeren, zijn we klaar voor de toekomst. Er komen snellere servers, zodat we jou als gebruiker optimaal kunnen bedienen.

 

Wat verandert er?

Veranderingen   Nieuw / extra

1. Dikke Van Dale werkomgeving
De werkomgeving van de Dikke Van Dale (met de gele zoekbalk bovenin) is er niet meer. De werkomgevingen Professioneel en OpSchool zijn er nog wel, maar je kunt er (nog) niet tussen switchen. 
-> Heb je een woordenboek(en) uit de OpSchool-reeks, dan zie je altijd de werkomgeving OpSchool.
-> In alle andere gevallen zie je de werkomgeving van Professioneel.

 

1. Nieuwe vormgeving
De vormgeving wordt opgefrist, maar verandert niet ingrijpend.

2. Landscape mode (incl. autocompletion!)
Goed nieuws voor mobile/tablet-gebruikers! Van Dale Online kun je nu ook gebruiken in landscape mode. Alleen binnen deze landscape mode werkt nu ook de auto complete-functie.

2. Zoekvenster
Zoeken binnen artikelen kan niet meer via een apart zoekvenster. Dit kan wel heel eenvoudig via de algemene zoekfunctie Ctrl-F of Cmd-F.

   

3. Wiki
De Wiki-functie bestaat niet meer. Heb je een opmerking of aanvulling? Mail je suggestie naar de Van Dale-redactie via de reactieknop in de instellingen.

   

4. Tekstgrootte aanpassen
De tekstgrootte kun je niet meer aanpassen in de interface, maar dit kan nu via de zoomfunctie in je browser (met de toetsen Alt+, Alt- en Alt-0) of via de instellingen (‘toegankelijkheid’) op je mobiele telefoon*.

   

5. Printen
De printfunctie in de applicatie is er niet meer. Printen kan vanaf nu met de afdrukfunctie in je browser.

   


Voor wie verandert er iets?

Ben je App-gebruiker?
Er komt medio januari een nieuwe versie van de app. Deze kun je downloaden via Apple en Google. Na installatie kun je inloggen zoals je gewend bent en krijg je de woordenboeken van je abonnement in de nieuwe app te zien.
De oude app werkt dan niet meer, maar inloggen kan nog wel.
Vragen? Neem contact op met de helpdesk: helpdesk@vandale.nl


Log je altijd in via de Van Dale website?

Dan verandert er voor jou – behalve de bovengenoemde algemene veranderingen -  niet veel. Je logt gewoon in via de rode knop op de homepage en komt op de huidige inlogpagina terecht. Wij zorgen er in de komende weken voor dat je, nadat je hebt ingelogd, automatisch op de nieuwe site terechtkomt.

 

NB Meer weten of heb je vragen?
Mail ze naar
helpdesk@vandale.nl

 

*Tekstgrootte aanpassen op mobiel (NB Dit heeft invloed op alle tekst op je mobiel)
iOs
Ga naar Instellingen –>  Toegankelijkheid –> Weergave en tekstgrootte –> Grotere tekst
Android
Ga naar Instellingen –> Toegankelijkheid –> Verbeteringen zichtbaarheid –> Vergroting (aan)