Van Dale SPOKEN Awards 2015

Op 2 december vindt in een showvoorstelling in het Oude Luxor Theater in Rotterdam de uitreiking plaats van nieuwe prijzen op het gebied van het gesproken woord: de Van Dale SPOKEN Awards. Afgewisseld met optredens van vooraanstaande artiesten als Fresku, Claudia de Breij, Tim Hofman én Typhoon worden prijzen uitgereikt aan de beste nieuwe Spoken Word-talenten.

Er zijn prijzen in vijf categorieën – Poetry, Lyrics, Comedy, Gospel en Storytelling - en twee hoofdprijzen: een voor de artiest die het meest gedaan heeft voor het genre, en een voor de meest inspirerende opkomende woordkunstenaar. De Van Dale SPOKEN Awards zijn een groot, virtuoos eerbetoon aan de Spoken Word-kunststroming, die in Nederland al jaren groeit.

Voorrondes, finale en jury
Voorafgaand aan de finale op 2 december in het Oude Luxor in Rotterdam worden in het land verschillende voorrondes gehouden. Tijdens de voorrondes en de finale bestaat de jury uit een Van Dale-redacteur, de oprichters van SPOKEN, een journalist van een grote Nederlandse krant en een bekende artiest.

Spoken Word
Spoken Word is een frisse kunststroming die jong en oud enthousiast maakt. Performers komen uit alle lagen van de bevolking en uit alle culturen. Spoken Word houdt het midden tussen vaak energieke, taalvirtuoze rap-performers en gedreven voordracht van literatuur, poëzie en verhalen. Het is rauw en eerlijk, soms emotievol en maatschappijkritisch, maar altijd oprecht.

Op de website Spoken.fm is alle informatie te vinden over de voorrondes, de genomineerden, de finalisten en de uitreiking van de Van Dale SPOKEN Awards op 2 december a.s.

Van Dale SPOKEN Awards is een initiatief van:
Braenworks, Greenhouse Talent, VARA, Van Dale Uitgevers, FunX

Youtube-kanaal