Opnieuw designprijs voor de Dikke Van Dale

Dit weekend viel de nieuwe Dikke Van Dale, ontworpen door Studio Joost Grootens, opnieuw in de prijzen! In de categorie Entire book van de LAUS Awards 2016 sleepte de Dikke Van Dale de hoogste onderscheiding in de wacht: de Golden Award!

De Laus Awards worden uitgereikt door de associatie van grafisch ontwerpers en art directors in Spanje. De Dikke Van Dale is te zien in een tentoonstelling in het Design Museum in Barcelona en wordt ook opgenomen in de museumcollectie.

Veel nominaties en prijzen
Het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, zoals de Dikke Van Dale voluit heet, kreeg eerder dit jaar al veel andere nominaties en prijzen:

  • Best Verzorgde Boek (CPNB) van Nederland en België met begin september 2016 de prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam.
  • De 2e prijs in de categorie Best Language Publication van de Language Industry Awards (LIA)
  • De Graphite Pencil voor originaliteit, inspirerend idee en prachtige uitvoering in de categorie boeken van de prestigieuze D&AD Awards.
  • Nominatie voor de titel Belangrijkste Boek van Nederland. Een publieksprijs waarvoor gestemd kan worden. De uitslag wordt op 22 september 2016 bekendgemaakt.
  • Nominatie voor de Dutch Design Awards 2016 in de categorie Communicatie.

De nominatiecommissie: “Het is Studio Joost Grootens in dit digitale tijdperk gelukt om van de papieren Dikke Van Dale een echt ‘hebbeding’ te maken. De ontwerpers namen gedurfde beslissingen en gaven het instituut Van Dale daarmee een lichte en eigentijdse uitstraling. Een tot in de puntjes verzorgde publicatie, perfect tot in de kleinste details: het resultaat van dit omvangrijke project is volgens de commissie grafisch ontwerp op zijn best.”

De uitreiking van de DDA 2016 is tijdens de Dutch Design Week op zaterdag 29 oktober.

”Onherstelbaar verbeterd” - NRC Handelsblad