Kick-off Van Dale Spoken Awards 2017

Op 5 december 2016 vindt in het oude Luxor in Rotterdam SPOKEN plaats: de kick-off van de tweede editie van de Van Dale SPOKEN Awards, die wordt gehouden op 17 november 2017 ook in Luxor.

De Van Dale SPOKEN Awards werden voor het eerst georganiseerd in 2015 en zetten tweejaarlijks de taalmeesters van deze aan populariteit winnende woordkunstdiscipline in het zonnetje. 

Opkomst van Spoken Word
Voor wie heeft opgelet is het duidelijk dat Spoken Word flink aan terrein heeft gewonnen de afgelopen jaren. Deze dichterlijke vertelvorm die het midden houdt tussen rap en poëtische voordracht is niet meer weg te denken bij festivals, en zelfs commerciële merken maken graag gebruik van de taalkunsten van Spoken Word-artiesten. Zo nodigde verzekeringsmaatschappij ASR rapper Sticks uit om zijn verhaal te doen, gaf Spoken Award-nominee Justin Samgar afgelopen jaar zijn stem aan een spot van verzekeraar Menzis en schreef hiphopartiest Blaxtar voor zowel Heineken als T-Mobile populaire webspotjes. 

Kick-off en voorrondes
Tijdens de show op 5 december laten de winnaars van vorig jaar nieuw werk horen en zijn er optredens van bekende Nederlandse taalkunstenaars. Daarnaast maakt iedereen die meedoet aan het open podium van SpraakuhlooS eerder op dezelfde avond in de foyer, kans om tijdens SPOKEN op het grote podium van het oude Luxor te belanden. Dit alles als aanloop naar de volgende SPOKEN Awardshow in november 2017. 

Heel Nederland wordt uitgenodigd om zich van zijn taligste kant te laten zien. Wie wil meedingen naar een SPOKEN Award, of gewoon zijn of haar woordkunst wil delen, kan op www.spoken.fm een profiel aanmaken. Via dit profiel zullen de voorrondes worden gepland, en kunnen woorkunstenaars deelnemen aan zogeheten challenges, Spoken Word-evenementen en schrijfopdrachten.

Line-up
Ronald Giphart
Dichter
Onias Landveld (winnaar categorie Storytelling 2015)
Guus van der Steen (winnaar categorie Comedy 2015)
Dean Bowen (winnaar categorie Poetry 2015)
Seckou Ouoluguem (winnaar categorie Lyrics 2015)
Host: Kevin de Randamie | Blaxtar

LOCATIE oude Luxor Theater
DATUM maandag 5 december 2016, 20.00 uur
PRIJS € 12,50
MEER INFO www.luxortheater.nl