Van Dale Online

Altijd en overal toegang tot de meest complete woordenboeken

Zoeken naar de exacte bewoordingen, controleren of de spelling klopt, verklaren van moeilijke woorden, luisteren naar de juiste uitspraak, weten hoe de spellingregels toegepast moeten worden of gewoon de best passende vertaling vinden. Achter welk scherm u ook zit: Van Dale Online staat voor u klaar.

De belangrijkste voordelen

  • Bevat de beste en de grootste woordenboeken van Van Dale
  • Altijd up-to-date: bevat de nieuwste woorden
  • Met taaladvies over spelling en taalregels
  • Naar eigen voorkeur in te stellen, van interfacetaal tot lettergrootte
  • Werkt in elke browser en elk besturingssysteem, dus ook op uw tablet of smartphone
  • Overal inloggen waar u internettoegang hebt
  • Nooit meer software installeren

Krachtig zoeken

Het antwoord op uw taalvragen vindt u eenvoudig en snel. Na invoer van uw zoekopdracht worden alle voor u beschikbare bronnen tegelijk doorzocht. Op het scherm kunt u direct zien waar iets gevonden is. Dit kan bijvoorbeeld een trefwoord zijn, een voorbeeldzin of een artikel over een taalregel. Mocht u verder willen zoeken binnen het resultaat, dan kan dit uiteraard ook. 

Voortdurend verbeterd

Van Dale Online wordt continu geüpdatet, om u altijd en overal de meest uitgebreide woordenboeken te kunnen bieden. De nieuwste woorden worden meerdere keren per jaar toegevoegd. Daar blijft het het niet bij. De bestaande inhoud wordt voortdurend verbeterd met nieuwe betekenissen en vertalingen, collocaties en voorbeeldzinnen. Daarnaast worden steeds meer woordenboeken en taalhulpmiddelen toegevoegd. 

De keuze is aan u!

Log in op de beste taalproducten die Van Dale te bieden heeft en ervaar het gemak en de absolute zekerheid van het juiste antwoord op al uw taalvragen. U hebt binnen één overzichtelijk scherm de keuze uit een selectie van woordenboeken in de belangrijkste Europese talen en handige bronnen met advies over zaken als spelling of taalregels.

Verklaren

Dikke Van Dale

De schatkist met het Nederlands van de laatste 150 jaar, bevat circa 280.000 trefwoorden.

 

Hedendaags Nederlands

Het ideale woordenboek voor het schrijven van teksten, met bijna 100.000 trefwoorden en een zeer ruim aanbod van synoniemen.

 

Oxford Dictionary & Thesaurus of English

Het bekende verklarende woordenboek voor modern Engels (ODE), inclusief een zeer uitgebreide thesaurus (OTE).

 

Vertalen

Engels

Ruim 200.000 accurate vertalingen, zowel in Brits- als Amerikaans-Engels. Inclusief alle meervoudsvormen en hoorbare uitspraak.

 

Frans

Bijna 200.000 vertalingen, complete overzichten van vervoegingen bij alle werkwoorden en met hoorbare uitspraak.

 

Duits

Ruim 200.000 vertalingen, met hoorbare uitspraak en complete overzichten van naamvallen en meervouden bij bijna alle zelfstandige naamwoorden.

 

Spaans

Een zeer uitgebreid vertaalwoordenboek voor een helder inzicht in het Spaans van vandaag.

 

Italiaans

Het beste woordenboek om goed Italiaans te kunnen begrijpen, spreken of schrijven.

 

Portugees

Het meest complete vertaalwoordenboek Portugees met ruime aandacht voor Braziliaans-Portugees.

 

Zweeds

Het moderne Zweeds tot in detail vertaald, inclusief handige kaderteksten.

 

Advies

 

Taalhandboek Nederlands

De gebruiksaanwijzing van het Nederlands. Alle taalvragen, bijvoorbeeld over schrijfstijl of taalregels, worden luchtig en begrijpelijk beantwoord.

 

Taalhandboek Engels

Een toegankelijke vraagbaak voor vrijwel alle taalvragen in het Engels. Eenvoudig doorzoekbaar en ideaal als aanvulling op de woordenboeken.

 

Vrijheid

Met Van Dale Online zit u nergens aan vast. U bepaalt zelf hoe lang u toegang wenst te hebben. Of u nu kiest voor een week, een maand, kwartaal of een jaar, u wordt niet verrast met automatische verlengingen of onduidelijke opzegtermijnen. Wilt u een bedrijfsbrede toegang zonder inlogprocedure? Informeer bij onze afdeling Verkoop Zakelijk naar de mogelijkheden. Zij helpen u graag verder.

Gratis proberen

Wilt u zonder verplichtingen weten of het ook kunt vinden met Van Dale Online? Klik hier om het gratis te proberen!