Kwaliteit

Met Van Dale Vertalingen bieden wij u de beste vertaalhulp voor al uw internationale zakelijke communicatie. Wij voeren uw vertaling uit volgens de strengste kwaliteitsnormen in de markt. Voor iedere vertaling geldt onze Van Dale-kwaliteitsgarantie.


Kwaliteit in vertalen


Alle Van Dale-vertalers zijn speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis. Van Dale-vertalers zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben minimaal 10 jaar ervaring als professionele vertaler. Daarbij heeft iedere vertaler kennis van een of meer specifieke vakgebieden.

Na vertaling ondergaat iedere tekst een 100% revisie. Wij noemen dat: twee paar ogen op elk woord. Ook onze revisors zijn geselecteerd op hun ervaring en hun kennis van een specifiek vakgebied. Zij zijn bekend met het vakjargon van de betreffende tekst.


Kwaliteit in terminologie


Alle vertalingen worden uitgevoerd in overeenstemming met de taalnormen van de Van Dale-woordenboeken. Daarnaast hebben veel bedrijven bedrijfs- of vakspecifieke voorkeursterminologie. Door het beheer van uw eigen terminologie en teksten houden wij hier bij het vertalen rekening mee.


Kwaliteit in processen


De processen van Van Dale Vertalingen zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008-norm. Alle processen worden uitgevoerd volgens de Europese NEN-EN 15038-norm voor vertaaldiensten.

ISO 9001:2008-norm
Bedrijfsvoering en kwaliteitsmanagement voor Van Dale Vertalingen zijn beoordeeld op basis van de ISO-norm 9001. Het bewijs van efficiency dat u van een kwaliteitsvertaalbureau mag verwachten.

Europese NEN-EN 15038-norm

De Europese NEN-EN 15038-norm is het Europese kwaliteitskeurmerk voor vertaalbureaus.


Garantie


Bij uw vertaling ontvangt u een Van Dale-kwaliteitscertificaat als bewijs dat uw vertaling is uitgevoerd volgens onze kwaliteitsnormen en  –processen. Mocht u desondanks niet 100% tevreden zijn over de kwaliteit van uw vertaling, dan kunt u deze tot 30 dagen na levering kosteloos laten corrigeren of aanpassen aan uw voorkeuren. Verzoeken tot stilistische aanpassingen worden per geval bekeken. Uw projectmanager kan u hier meer informatie over geven.