Test uw Nederlandse taalvaardigheden - gecorrigeerde tekst

Kies uw training

Test uw Nederlandse taalvaardigheden - gecorrigeerde tekst

Hieronder vindt u de gecorrigeerde tekst

Goed kunnen spellen en schrijven is nog steeds belangrijk, zo heeft recent onderzoek aangetoond. Op een sollicitatiebrief met spelfouten word je keihard afgerekend.

Dat is gebleken uit een peiling onder ruim vierhonderd hr-managers. Hun werd onder meer de vraag gesteld of hun oordeel negatief beïnvloed wordt wanneer een brief meer dan vijf spel- of stijlfouten bevat. 83% van de ondervraagden gaf aan dat dat inderdaad het geval is. Slechts 17% vond spelfouten in een sollicitatiebrief geen probleem.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlandse managers veel strenger zijn dan die in andere Europese landen. Wie bij een Nederlands bedrijf aan de slag wil, kan dus maar beter zorgen voor een goede taalvaardigheid, om te voorkomen dat zijn of haar sollicitatie al in een vroeg stadium/vroegtijdig strandt.

Gelukkig zien ook bedrijven en organisaties het belang van goede communicatievaardigheden in. Een toekomstgericht bedrijf investeert in zijn medewerkers. Steeds vaker gaan organisaties er dan ook toe over hun werknemers een taal- of communicatietraining aan te bieden. Een goede ontwikkeling: zowel de organisatie als de medewerker heeft immers baat bij helder communiceren.

(tekst gebaseerd op onderzoek Workplace Survey 2010, Accountemps)
 

Geen 10 voor taal?

Volg bijvoorbeeld onze taaltraining Correct Nederlands. Ga voor meer informatie naar Correct Nederlands >>.
 

Aanmelden Correct Nederlands


Ga voor meer informatie over onze andere taaltrainingen naar www.vandale.nl/taaltrainingen of neem contact op met Cily Schouteten via 088-700 2888 of via info@vandaletaaltrainingen.nl 


Al onze trainingen zijn te volgen als open groepstraining, individuele training of incompanytraining.