Van Dale Online op school

 

  
   
 
Basisschool?
Klik hier en probeer
30 dagen gratis!
 Middelbaar onderwijs?
Klik hier en probeer
30 dagen gratis!
 
   
  Speciaal voor basisscholen en middelbaar onderwijs

Woordenschat op eigen lees- en begripsniveau

Spelling, betekenis, vertaling, uitspraak en heel veel meer

Werkt op elk scherm: digiborden, tablets, pc's, etc.

100% zekerheid in een vertrouwde omgeving
 
   
   
 Wat kun je er mee?

Taal en communicatie hebben in het huidige informatietijdperk een sleutelfunctie. Van Dale Online op school ondersteunt taalgebruik en begripsvorming op ieder moment dat het gewenst is. Het bevat alles wat je van een goed woordenboek verwacht - en meer; uitleg over woorden en uitdrukkingen, de juiste spelling, bijbehorende lidwoorden, vertalingen, hoorbare uitspraak, voorbeeldzinnen, grammaticale aanwijzingen, etc.

Voor ieder taalniveau is er bij Van Dale Online op school een passende oplossing. Speciaal voor de basisschool is een pakket met de Junior-, Basis- en Pocketwoordenboeken Nederlands samengesteld. De eveneens beschikbare basiswoordenboeken Engels en Frans zijn in handige pakketten samengevoegd met de respectievelijke Pocketwoordenboeken Frans en Engels. Het middelbaar onderwijs heeft in één keer toegang tot de veelvuldig voorgeschreven Van Dale Pocketwoordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits, met een optie tot uitbreiding met Spaans.

Van Dale Online op school ondersteunt de ontwikkeling van informatievaardigheid. Het is de ideale start in een zoektocht naar informatie op het internet. Onduidelijke woorden uit een opdracht worden helder uitgelegd en het woordenboek biedt meteen zoektermen voor de verdere zoektocht. Meer of betere zoektermen leveren uiteindelijk een preciezer en relevanter zoekresultaat.

Van Dale Online op school biedt leerlingen een veilige omgeving, vol met betrouwbare taalkennis. Dat is pas mediawijsheid!

 
   
 

Hoe werkt het?
Van Dale Online op school is te gebruiken op tablets, laptops en smartphones, maar ook op vaste computers en smartboards, zolang ze maar verbonden zijn met het internet op school. Door Van Dale Online op school in het beginscherm van een telefoon of tablet te zetten, werkt het zelfs net zo gemakkelijk als een app.

Eenmaal aangesloten, is inloggen niet nodig. Een link naar het woordenboek is alles wat een leerling nodig heeft. Er hoeven dan ook geen lastige installaties uitgevoerd te worden. Als leerlingen vanuit huis op het schoolnetwerk kunnen, hebben ze ook beschikking over de woordenboeken tijdens het maken van huiswerk. Is die toegang niet mogelijk, dan bieden we graag een inlogmogelijkheid aan.

 
   
 

Talen, opties en functionaliteiten
 
 Nederlands 
 Engels 
 Frans 
 Duits 
 Basis 
 Junior 
Algemeen:      
Op elk scherm
Altijd nieuwste versie
Individuele toegang
Schooltoegang
       
Zoeken:      
Automatisch aanvullen
Vervoegingen
Jokertekens
Tik op woord
Geschiedenis
       
Vinden:      
Alfabetische lijst
Uit volledige tekst
Uitspraak beluisteren¹
Spreekwoorden
Voorbeeldzinnen
Afbeeldingen----
       
Grammatica:      
Werkwoordvervoeging-
Lidwoord bij lemma
Woordgeslacht--
       
Extra:      
Hoeveelheden & tijden---
Woordenboeklesjes----
Woord van de Dag
Wiki------

 1) Alleen moeilijke woorden

 
   
 Contactformulier

Van Dale Online op school bevat geen ongewenste reclame. Toegang wordt per jaar betaald, op basis van het leerlingenaantal. Hebt u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.

powered by Typeform