Van Dale Online op school

  
   
 

 
Activeer uw gratis toegang tot Van Dale Online op school.
Klik hier en gebruik uw unieke code.
Geen code? Vraag er gerust een aan!

 
   
  Op elk scherm, van smartboard tot smartphone

100% zekerheid

Woordenschat op ieder taalniveau

Inclusief toegang tot de Dikke Van Dale

Voor basisschool en voortgezet onderwijs

Zonder reclame

Vanaf € 0,50 per leerling
 
   
   
 Wat kun je er mee?

Taal en communicatie hebben in het huidige informatietijdperk een sleutelfunctie. Van Dale Online op school ondersteunt taalgebruik en begripsvorming op ieder moment dat het gewenst is. Het bevat alles wat je van een goed woordenboek verwacht - en meer; uitleg over woorden en uitdrukkingen, de juiste spelling, bijbehorende lidwoorden, vertalingen, hoorbare uitspraak, voorbeeldzinnen, grammaticale aanwijzingen, etc.

Van Dale Online op school ondersteunt de ontwikkeling van informatievaardigheid. Het is de ideale start in een zoektocht naar informatie op het internet. Onduidelijke woorden uit een opdracht worden helder uitgelegd en het woordenboek biedt meteen zoektermen voor de verdere zoektocht. Meer of betere zoektermen leveren uiteindelijk een preciezer en relevanter zoekresultaat.

Voor ieder taalniveau is er bij Van Dale Online op school een passende oplossing. Speciaal voor de basisschool is een pakket met de Junior-, Basis- en Pocketwoordenboeken Nederlands beschikbaar. Het voortgezet onderwijs heeft in één keer toegang tot de veelvuldig voorgeschreven Van Dale Pocketwoordenboeken Nederlands, Engels, Frans en Duits. Voor leerlingen die altijd meer willen weten (en hun leraren) staat bovendien de nieuwste Dikke Van Dale klaar.

Van Dale Online op school biedt leerlingen een veilige omgeving, vol met betrouwbare taalkennis. Dat is pas mediawijsheid!

 
   
 

Hoe werkt het?
Van Dale Online op school is te gebruiken op tablets, laptops en smartphones, maar ook op vaste computers en smartboards, zolang ze maar verbonden zijn met het internet op school. Door Van Dale Online op school in het beginscherm van een telefoon of tablet te zetten, werkt het zelfs net zo gemakkelijk als een app.

Eenmaal aangesloten, is inloggen niet nodig. Een link naar het woordenboek is alles wat een leerling nodig heeft. Er hoeven dan ook geen lastige installaties uitgevoerd te worden. Als leerlingen vanuit huis op het schoolnetwerk kunnen, hebben ze ook beschikking over de woordenboeken tijdens het maken van huiswerk. Is die toegang niet mogelijk, dan bieden we graag een inlogmogelijkheid aan.

 
   
 

Talen, opties en functionaliteiten
Dikke Van Dale
Nederlands
Engels
Frans
Duits
Basis
Junior
Aantal betekenissen, voorbeelden & definities/vertalingen889K125K304K315K262K94K25K
        
Algemeen:       
Op elk scherm
Altijd nieuwste versie
Individuele toegang
Schooltoegang
        
Zoeken:       
Automatisch aanvullen
Vervoegingen
Jokertekens
Tik op woord
Geschiedenis
        
Vinden:       
Alfabetische lijst
Uit volledige tekst
Uitspraak beluisteren¹¹¹¹
Spreekwoorden
Voorbeeldzinnen
Afbeeldingen----
        
Grammatica:       
Werkwoordvervoeging-
Lidwoord bij lemma
Woordgeslacht--
        
Extra:       
Hoeveelheden & tijden----
Woordenboeklesjes-----
Woord van de Dag
Wiki------

 1) Alleen moeilijke woorden

 
   
 Contactformulier

Van Dale Online op school bevat geen ongewenste reclame. Toegang wordt per jaar betaald, op basis van het leerlingenaantal. Hebt u vragen, wilt u een offerte ontvangen of een vrijblijvende proeftoegang aanvragen? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.